Πλεονεκτήματα Χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστες όσο η μετακίνηση με το αυτοκίνητο, όμως διευκολύνουν την κίνηση, μειώνουν τις εκπομπές ρύπων και σας δίνουν αρκετό χρόνο για να γνωρίσετε κόσμο.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε, να διαβάσετε ή να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα από τη χρήση τους είναι τα παρακάτω: Μειωμένη Κυκλοφοριακή Συμφόρηση Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους ανθρώπους σε πολύ μικρότερο χώρο από τα επιμέρους αυτοκίνητα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και με τη σειρά του μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα ρελαντί. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιβάτες αποφεύγουν το άγχος που πηγάζει από την καθημερινή οδήγηση σε περιοχές με μεγάλη συμφόρηση.

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς αντί για την χρήση οχήματος μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα ετησίως σε σχέση με το κόστος βενζίνης, αερίου, το κόστος συντήρησης και άλλα πολλά έξοδα που απαιτούνται για τη διατήρηση ενός οχήματος.

Ασφαλέστερες Δημόσιες Συγκοινωνίες

Η χρήση του λεωφορείου, του τρένου ή άλλων επιλογών μετακίνησης είναι ασφαλέστερη σε σχέση με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, όχι μόνο όσον αφορά την ασφάλεια των ίδιων των οχημάτων -τα οποία διατηρούνται πολύ πιο τακτικά από ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο- αλλά και από την άποψη της οδήγησης.

Υγιεινότερες Συνήθειες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες συνδέονται με τους πιο υγιεινούς τρόπους ζωής, καθώς οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς θεωρούνται ότι ξεπερνούν το τριπλάσιο της ημερήσιας σωματικής δραστηριότητας από όσους δεν το κάνουν, μιας και περπατούν προς και από τις στάσεις των μετακινήσεών τους αλλά και για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Συνοψίζοντας, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να φθάσεις στον προορισμό σου, μη πάρεις το δικό σου μέσο μεταφοράς και χρησιμοποίησε ένα από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν μένεις στην Αττική, θυμήσου ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Pame Stasi όπου θα μπορείς να αναζητήσεις τη βέλτιστη διαδρομή μετακίνησης και να δοκιμάσεις πολλά άλλα μοναδικά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τη διαδρομή σου!