Πως να περάσεις τον χρόνο σου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κάθε μέρα ξεκινάς το πρωί για να πας στην δουλειά ή στη σχολή σου και μετακινείσαι με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αδιαμφισβήτητα, τα ΜΜΜ μας γλιτώνουν από την κίνηση που θα αντιμετωπίζαμε με το αυτοκίνητο αλλά αυτό δε σημαίνει πως το «ταξίδι» είναι μικρό.

 

 

Επιβιβάζεσαι σε μετρό, λεωφορείο, τρένο κ.ο.κ. Αυτή η διαδρομή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 1 ώρα!

Ξεκινάει το στριμωξίδι, οι μυρωδιές, η γκρίνια και με λίγο τύχη βρίσκεις μια θέση. Χαμένος χρόνος; Η μήπως όχι;

Τρόποι για να περάσεις τον χρόνο σου μέσα στα ΜΜΜ.

1. Scroll στα Social Media

Τα social media έχουν κυρίαρχη θέση. Ήρθε η ώρα να κάνεις scroll στο Facebook & Instagram feed σου αλλά και να διαβάσεις τα νέα στο Twitter.

2. Διάβασε ένα βιβλίο.

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στην μετακίνησή μας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να “γυμνάσουμε” το μυαλό μας. Έτσι, το τελευταίο βιβλίο που διάβασες δεν θα είναι πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ήσουν διακοπές.

  3. Μάθε κάτι καινούργιο.

Μπορείς να μάθεις online μια ξένη γλώσσα, για παράδειγμα. Ακόμη, μπορείς να αναπτύξεις μια δεξιότητα, κάτι που πάντα ήθελες και δεν είχες τον χρόνο. Δωρεάν ή με κάποια επιβάρυνση, ο χρόνος στο λεωφορείο θα σε «μορφώσει» εποικοδομητικά!

  1. Ασχολήσου με ένα παιχνίδι.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές στα smartphones με παιχνίδια που μπορούν να σου αναπτύξουν τις γνώσεις και να σε κάνουν πιο παραγωγικό. Σταυρόλεξο, sudoku, παζλ, μαθηματικές πράξεις και πολλά άλλα παιχνίδια που βελτιώνουν μνήμη και νου.

  1. Παρακολούθησε ένα online σεμινάριο.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου, μπορείς να παρακολουθήσεις κάτι σχετικό με την δουλειά σου ή ακόμα και με χόμπι σου όπως το πως να φροντίσεις σωστά τον κήπο σου. Υπάρχουν σεμινάρια real time, youtube videos και How To videos για ότι μπορείς να φανταστείς!

  1. Προγραμμάτισε την ημέρα σου.

Εκμεταλλεύσου αυτόν τον το «νεκρό χρόνο» για να φτιάξεις ένα πλάνο για την ημέρα σου ή και την εβδομάδα που έρχεται. Μπορείς να σημειώσεις όσα θέλεις να κάνεις, να φτιάξεις λίστα με τα ψώνια του supermarket ή να γράψεις τα ερχόμενα ραντεβού σου σε γιατρούς.  

  1. Άκου μουσική.

Κατέβασε το Spotify και άκου όλες τις νέες κυκλοφορίες. Ευκαιρία να δοκιμάσεις και νέα ακούσματα και να μάθεις και ένα άλλο στυλ μουσικής.

Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες ιδέες για να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την ώρα που πηγαίνεις ή επιστρέφεις από τον προορισμό σου. Για να μην επιβαρυνθείς και χάσιμο χρόνου στην αναμονή του λεωφορείου στην στάση, την λύση την ξέρεις. Κατέβασε στο κινητό σου την εφαρμογή ΠΑΜΕ ΣΤΑΣΗ 😉