Το Κουκάκι και η ξεχωριστή γοητεία του

Το Κουκάκι βρίσκεται δίπλα στην Ακρόπολη και στου Φιλοπάππου και πλάι στην πολύβουη λεωφόρο Συγγρού. Το Κουκάκι ήταν το “Μικρό Παρίσι”. Έτσι το αποκαλούσαν μέχρι και τη δεκαετία του ’80. Είχε ένα σωρό ταβέρνες και ήταν η περιοχή όπου έκανες τις ωραιότερες παρέες και συντροφιές. Το όνομα της περιοχής προήλθε από τον εργοστασιάρχη Γεώργιο Κουκάκη, έναν από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, ο οποίος είχε ανοίξει βιοτεχνία σιδερένιων κρεβατιών.

Κουκάκι είναι η χαλαρότητα των καφέ, οι συνεταιριστικές κολεκτίβες, τα μπακάλικα,τα καπηλειά, οι παρέες ηλικιωμένων που παίζουν σκάκι, τα κουκλίστικα παριζιάνικα μπιστρό, οι μονοκατοικίες του Φιλοπάππου, οι hipsters με τα ποδήλατα και τα σκυλιά τους και οι φοιτητές της Παντείου που χαλαρώνουν υπό την σκιά της Ακρόπολης.

 

Το Κουκάκι, πλέον συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς οδηγούς γιατί έχει μια τάση να σέβεται και να διατηρεί το παλιό.

 

 

Αν βρεθείτε στην περιοχή, κατευθυνθείτε προς το Twister Fresh n’ Simple στην οδό Δράκου 19, το οποίο είναι ιδανικό για εσάς που αναζητάτε καλό καφέ, ιδιαίτερες γεύσεις και πιάτα, αλλά και cocktails με ελληνικά αποστάγματα σε έναν all day χώρο μία ανάσα από την αρχαία αγορά της Πλάκας. 

 

 

Για τους χρήστες της εφαρμογής Πάμε Στάση, το Twister Fresh n’ Simple παρέχει έκπτωση για το πρωί όλοι οι καφέδες, σοκολάτες και τσάι €1,50 μαζί με ένα μπουκαλάκι νερό.