9+1 πράγματα που θα καταλάβουν όσοι παίρνουν το λεωφορείο

Αν είσαι καθημερινός επιβάτης των λεωφορείων, ξέρεις πως σε κάθε διαδρομή, πιθανότατα θα έρθεις αντιμέτωπος με κάποιο εντελώς απρόβλεπτο σκηνικό!

Σε όποια πόλη και αν ζείς, σίγουρα θα ταυτιστείς με κάποια από τα παρακάτω 10 πράγματα που ακολουθούν, όσον αφορά τα παρατράγουδα μιας διαδρομής με το λεωφορείο:

1. Η συχνότητα των δρομολογίων

«Ένα δρομολόγιο κάθε δέκα ή δεκαπέντε λεπτά», έτσι δεν λέει ο πίνακας. Ε, λοιπόν, είναι δεδομένο και το ξέρετε και εσείς καλά πλέον: όταν θα τύχει να χρειάζεστε ένα λεωφορείο, επειδή έχετε ήδη αργήσει για τη δουλειά σας ή σε κάποιο ραντεβού, αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα είκοσι, τουλάχιστον, λεπτά, δεν θα περάσει ούτε ένα λεωφορείο από την στάση, στην οποία περιμένετε.

Εννοείται, πως την ίδια στιγμή στο απέναντι ρεύμα θα περνούν διαρκώς λεωφορεία, όπως εννοείται επίσης πως με το που το πάρετε απόφαση, και αποφασίσετε να περπατήσετε ή να πάρετε ταξί, θα φτάσουν στην στάση που μόλις αφήσατε, πέντε τουλάχιστον λεωφορεία μαζεμένα.

Βέβαια, η λύση για να ξέρεις ακριβώς πότε θα περάσει το λεωφορείο γνωρίζεις καλά πως είναι η εφαρμογή Πάμε Στάση που σε ενημερώνει για την ακριβή άφιξη του!

2. Ο επιβάτης που πιάνει δύο θέσεις

Δεν έχει σημασία εάν είναι απόγευμα ή πρωί, δεν έχει σημασία αν το λεωφορείο είναι γεμάτο ή υπάρχουν κενές θέσεις. Κάποιος επιβάτης, πάντοτε, θα το έχει πάρει απόφαση πως του αρέσει να πιάσει την θέση κοντά στο διάδρομο, αφήνοντας τη θέση δίπλα στο παράθυρο κενή. Θα τον κοιτάτε με νόημα και εσείς και όλο το λεωφορείο μαζί, αλλά δεν θα λέει να καταλάβει.

3. Ο τύπος που μιλάει με το τηλέφωνο

Η κλασσική ηχητική συνοδεία του ταξιδιού σας: «Ναι, με ακούς; Είμαι στο λεωφορείο! Ναι; Με ακούς; Ναι, έρχομαι, έρχομαι, ναι. Με ακούς; Στο λεωφορείο είμαι! Ναι; Έλα με ακούς τώρα, εντάξει;». Και αυτό τραβάει μέχρι να κατέβει από το λεωφορείο η νεαρή φοιτήτρια, η γιαγιά ή ο νευρικός μεσήλικας, που αποφάσισαν να μην σας αφήσουν σε ησυχία- ή μέχρι να κατέβετε εσείς για να πάρετε το επόμενο λεωφορείο, στο οποίο φυσικά θα σας περιμένει μια άλλη εκδοχή της ίδιας κατάστασης.

4. Τι μυρίζει έτσι;

Ειδικά το καλοκαίρι.. μάλλον θα καταλαβαίνετε ακόμη καλύτερα για τι πράγμα μιλάμε. Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι ακριβώς είναι αυτό που μυρίζει έτσι, ποιος ακριβώς φταίει και πως να το αντιμετωπίσει. Το μόνο που, σίγουρα, όλοι ξέρουν είναι πως θα αναγκαστούν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με μία μόνιμη γκριμάτσα φορεμένη στο πρόσωπο, καθώς κάνουν υπομονή και εύχονται να έβρεχε αποσμητικό, ευθύς αμέσως.

5. Ποιός στο καλό γράφει τους πίνακες με τα δρομολόγια;

Μοιάζει λες και κάποιος έκλεισε απλά τα μάτια του και γέμισε τα κουτάκια με νούμερα που δεν βγάζουν κανένα νόημα μεταξύ τους. Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η κίνηση της- γεμάτη σιγουριά- γιαγιάς που ήρθε να πάρει το λεωφορείο που υποτίθεται έφευγε στις 17:10, στις 17:18 και φυσικά, όπως αποδεικνύεται, έφτασε ακριβώς τη κατάλληλη στιγμή ή το ότι κι ας ήρθατε στην ώρα που έλεγε ο πίνακας πως φτάνει το λεωφορείο, εκείνο από ότι φαίνεται πέρασε πριν από 5 λεπτά; Και, ειδικά για τους Αθηναίους, το ότι το 11 που υποτίθεται περνάει κάθε μισή ώρα κατά τις βραδινές ώρες, ποτέ δεν έρχεται πριν συμπληρωθούν τουλάχιστον τρία τέταρτα;

6. Ποιός αποφάσισε που θα μπει κάθε στάση;

Υπάρχουν στάσεις στη μέση της ερημιάς και κεντρικοί δρόμοι, που θα μπορούσαν να εξυπηρετούσαν εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά και δεν έχουν ούτε μία στάση. Από ένα απόμερο στενάκι περνάνε πέντε διαφορετικά δρομολόγια και κεντρικές λεωφόροι έχουν μόνο ένα- το οποίο, φυσικά, θα είναι πάντα γεμάτο.

7. Ο τρελός θα κάθεται πάντα δίπλα σου

Είτε είναι ένας μυστήριος τύπος που μιλάει μόνος του, μία κυρία που δεν λέει να σταματήσει να σε κοιτάζει, κάποιος που σου πιάνει την κουβέντα 6 το πρωί, ρωτώντας τα πιο προσωπικά πράγματα, η αλήθεια είναι μία: μπορεί στο λεωφορείο να υπάρχουν 50 άτομα, ο τύπος που φέρεται περίεργα θα αποφασίσει να κάτσει δίπλα σου.

8. Κολλημένοι στην κίνηση

Ειδικά κατά τις πρωινές ώρες, που όλοι πασχίζουν να πάνε στις δουλειές τους, είναι δεδομένο πως θα φτάσετε στο σημείο να βλέπετε τους πεζούς να περπατάνε πλάι σας, να σας προσπερνάνε και να τους ζηλεύετε. Το λεωφορείο στο οποίο βρίσκεστε, θα χρονοτριβεί καθώς θα πρέπει να προσπερνάει διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, μηχανάκια που χώνονται, οχήματα που στρίβουν δίχως να βγάλουν φλας και, φυσικά, θα το πιάσουν όλα τα φανάρια που θα μπορούσε να συναντήσει.

9. Οι αναποφάσιστοι επιβάτες

Το λεωφορείο έχει σταματήσει και όλοι βγαίνουν αλλά εκείνοι κάθονται λίγο ακόμη- θα αποφασίσουν πως θέλουν να βρεθούν εκτός του λεωφορείου, το τελευταίο ακριβώς δευτερόλεπτο και θα σας ποδοπατήσουν, προκειμένου να τα καταφέρουν. Σε άλλες περιπτώσεις, θα κάθονται ακριβώς μπροστά από την πόρτα. Οπότε, σαν φτάσει η στάση στην οποία θέλετε να κατέβετε, θα πιστεύετε πως αφού βγουν εκείνοι, θα βγείτε και εσείς. Όχι. Θα κάθονται εκεί και όταν καταλάβετε πως κινδυνεύετε να καταλήξετε στην επόμενη στάση και προσπαθήσετε να βγείτε, είναι δεδομένο πως θα σας κάνουν τη ζωή όσο πιο δύσκολη μπορούν.

10.  Αυτοί που βιάζονται να μπουν πριν κατέβεις

Ετοιμάζεσαι να κατέβεις από το βαγόνι; Γελάστηκες! Υπάρχουν επιβάτες που πραγματικά επιχειρούν με μανία να μπουν σε αυτό, πριν προλάβεις να πατήσεις το πόδι σου απέξω, σκύβοντας μάλιστα συνήθως το σώμα τους ή απλώνοντας τα χέρια τους για να κάνουν και χώρο, ενώ αν τολμήσεις να πεις κουβέντα, το πιθανότερο είναι να σε «στολίσουν».

Και μην ξεχνάς..αν θες τουλάχιστον να βελτιώσεις την καθημερινή σου μετακίνηση με τα λεωφορεία, κατέβασε το Πάμε Στάση για να μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για την άφιξη του λεωφορείου σου αλλά και για καθημερινές απεργίες/κλειστούς δρόμους!

Πηγή: https://www.tilestwra.com/