Για πρώτη φορά, δωρεάν γραμμές λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ

Ο δήμος Φυλής υπέγραψε σύμβαση με τον ΟΑΣΑ για την δημιουργία δύο δωρεάν λεωφορειακών γραμμών που θα εξυπηρετούν το δήμο.

Πρόκειται για τη λεωφορειακή γραμμή 736 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΖΕΦΥΡΙ και τη λεωφορειακή γραμμή 737 ΚΕΝΤΡΟ – ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ – ΛΙΜΝΗ. Οι δύο γραμμές θα είναι κυκλικές και θα περνούν από τους Σταθμούς του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Αν και τυπικά θα πρόκειται για γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας, εντούτοις θα λειτουργούν όπως οι υπόλοιπες γραμμές του ΟΑΣΑ με τη διαφορά πως η επιβίβαση σε αυτές θα είναι δωρεάν αφού το κόστος τους θα καλύπτεται απευθείας από το δήμο Φυλής.

Αναμένεται η ενημέρωση της τηλεματικής με τις σχετικές πληροφορίες. Θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τις στάσεις των συγκεκριμένων λεωφορείων στην εαφρμογή Πάμε Στάση και να λαμβάνεται ειδοποιήσεις για την ακριβή ώρα άφιξης των λεωφορείων αυτών στις διάφορες στάσεις που σας ενδιαφέρουν.

Είναι η πρώτη φορά που δήμος της Αττικής αναθέτει στον ΟΑΣΑ τη λειτουργία λεωφορειακών γραμμών δημοτικής συγκοινωνίας, αν και στο παρελθόν ο ΟΑΣΑ είχε διαθέσει (με συμβάσεις) λεωφορεία σε δήμους για το σκοπό αυτό. Τα δρομολόγια όμως πραγματοποιούταν από δημοτικούς υπαλλήλους.

Πηγή άρθρου: https://www.athenstransport.com