Πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά

Αν έχεις ήδη τραγουδήσει πολλές φορές το “τελευταίο πλοίο για την Αμοργό” επειδή έχασες το λεωφορείο για Πειραιά, αρχικά κατέβασε το Πάμε Στάση για να μη ξαναχάσεις το λεωφορείο ποτέ ξανά και έπειτα διάβασε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά!

Πηγή: Lifo.gr

 

Από το λιμάνι του Πειραιά προς:

προς το κέντρο της Αθήνας: Με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) απευθείας ή με τη Λεωφορειακή γραμμή 040
προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) ως το Μοναστηράκι και από εκεί με τη γραμμή 3 του Μετρό ως το Αεροδρόμιο ή με τη Λεωφορειακή γραμμή Χ96 ή με τον Προαστιακό ως την Αθήνα (σταθμός Λαρίσης) και από εκεί με τη γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο.
Τα λεωφορεία της γραμμής Χ96 αναχωρούν από τον σταθμό λεωφορείων κοντά στον ΗΣΑΠ κάθε 20-30 λεπτά. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 60 λεπτά. Το λεωφορείο περνά από Λεωφόρο Ποσειδώνος, Γλυφάδα, Βούλα, λεωφόρο Κορωπίου-Βάρης, διασταύρωση Κορωπίου και τερματίζει στο επίπεδο των αναχωρήσεων.
προς το σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Κηφισού ή Λιοσίων: Με τη Λεωφορειακή γραμμή 420
προς το Σταθμό Λαρίσης: Με τον Προαστιακό απευθείας ή με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) ως την Ομόνοια και από εκεί με τη γραμμή 2 του Μετρό.

 

Πρόσβαση στο λιμάνι
Με Μετρό: Με την γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ). Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ακτή Καλλιμασιώτη, σε μικρή απόσταση από την πύλη Ε5 ενώ η πρόσβαση στο λιμάνι είναι πλέον εφικτή μέσω της παρακείμενης πεζογέφυρας μέσω διάβασης πεζών. Η γραμμή 1 του Μετρό συνδέεται με τη γραμμή 2 στους σταθμούς Ομόνοια και Αττική και με τη γραμμή 3 στο σταθμό Μοναστηράκι.
Προαστιακός: Ο σταθμός του Προαστιακού στον Πειραιά βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το σταθμό του Μετρό, στη συμβολή των οδών Κόνωνος και Ακτής Καλλιμασιώτη. Είναι η αφετηρία της γραμμής Πειραιάς – Αθήνα, που καταλήγει στο σταθμό Λαρίσης. Από το σταθμό Λαρίσης υπάρχει ανταπόκριση με τη γραμμή Αθήνα – Αεροδρόμιο, καθώς και με τη γραμμή Αθήνα – Κιάτο. Tα δρομολόγια διεξάγονται ανά μία ώρα.
Λεωφορεία: Ένας μεγάλος αριθμός Λεωφορειακών γραμμών διέρχεται από την περιοχή γύρω από το Λιμάνι του Πειραιά.
Για να βρείτε τρόπους πρόσβασης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Πάμε Στάση!

 

Από το Αεροδρόμιο στο λιμάνι του Πειραιά

Η μετακίνηση από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς το λιμάνι του Πειραιά είναι εφικτή με:
Λεωφορείο: Με τη λεωφορειακή γραμμή Express Χ96 Πειραιάς – Αεροδρόμιο (24ωρης λειτουργίας). Πραγματοποιεί στάσεις πλησίον των πυλών Ε1 έως Ε10.
Προαστιακός: Η γραμμή Αεροδρόμιο – Αθήνα του Προαστιακού έχει δρομολόγια ανά μία ώρα και καταλήγει στο σταθμό Λαρίσης όπου υπάρχει ανταπόκριση με τη γραμμή Αθήνα – Πειραιάς.
Μετρό: Με τη γραμμή 3 από το Αεροδρόμιο μέχρι το Μοναστηράκι, όπου οι επιβάτες αλλάζουν γραμμή και επιβιβάζονται στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) με κατεύθυνση τον Πειραιά.

 

Από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης στο λιμάνι του Πειραιά

Μετρό: Με τη γραμμή 2 από το Σταθμό Λαρίσης ως το σταθμό Ομόνοια όπου οι επιβάτες αλλάζουν γραμμή και επιβιβάζονται στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) με κατεύθυνση τον Πειραιά.
Προαστιακό: Με τις αμαξοστοιχίες της γραμμής Αθήνα – Πειραιάς που εκτελούν δρομολόγια ανά μία ώρα.

Από τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων στο λιμάνι του Πειραιά
Λεωφορείο και για τους δύο σταθμούς: Με τη λεωφορειακή γραμμή 420 Πειραιάς – Άγ. Ανάργυροι (μέσω Κηφισού)
Λεωφορείο – Μετρό μόνο για σταθμό Κηφισού: Με τη λεωφορειακή γραμμή 051 Ομόνοια – Σταθ. Υπερ. Λεωφ. Κηφισού μέχρι το σταθμό Μετρό Ομόνοια, και στη συνέχεια με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) προς Πειραιά.
Λεωφορείο – Μετρό μόνο για σταθμό Λιοσίων: Με μία εκ των λεωφορειακών γραμμών (024, 711, Α10, Α11, Β10, Β11, Β12, Γ10, Γ12) που διέρχονται από το σταθμό Λιοσίων μέχρι το σταθμό Μετρό Αττική (απόσταση 4 στάσεων), και στη συνέχεια με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) προς Πειραιά.

 

Για λεωφορεία εντός του λιμένα, μπορείτε να δείτε εδώ http://www.olp.gr/el/coastal-shipping/transportation

Γενικά, προς διευκόλυνση σας, ο προορισμός των πλοίων ανά πύλη είναι ως εξής:

Ε1: Δωδεκάνησα
Ε2: Κρήτη, Χίος, Μυτιλήνη, Ικαρία, Σάμος
Ε3: Κρήτη, Κύθηρα, Είσοδος οχημάτων
Ε4: Κύθηρα, Μόνο Έξοδος οχημάτων
Ε5: Αφετηρία Λεωφορείων ΟΛΠ – Είσοδος πεζών
Ε6: Κυκλάδες, Ρέθυμνο – Πεζογέφυρα, Είσοδος πεζών
Ε7: Κυκλάδες, Ρέθυμνο
E8: Αργοσαρωνικός
Ε9: Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία
Ε10: Κυκλάδες Σάμος Ικαρία, Μόνο Έξοδος Οχημάτων
Ε11: Επιβατικός Σταθμός Εξωτερικού Α’
Ε12: Επιβατικός Σταθμός Εξωτερικού Β’