Κηφισιά: το πράσινο προάστιο της Αθήνας

Κηφισιά Το όνομά της προέρχεται από τον ποταμό Κηφισό. Υπάρχει επίσης ένας μύθος σύμφωνα με το οποίο το όνομά της προέρχεται από την έκφραση «κει-φυσά», «Κηφισά», «Κηφισιά».

Η Κηφισιά θεωρείται ένας αριστοκρατικός προορισμός με πολυτελή brands και βιτρίνες που θα ζήλευε κάθε ευρωπαϊκή μητρόπολη, εκλεπτυσμένες προτάσεις δείπνου και διασκέδασης και με all day σικάτα στέκια και αρχοντικά! Μια βόλτα στην Κηφισιά πρέπει να συνοδεύεται από μια στάση στο Άλσος της Κηφισιάς, όπου από το 1937, κάθε Μάιο διοργανώνεται η ανθοκομική έκθεση-θεσμός.

Σε γενικές γραμμές η Κηφισιά είναι ένα μέρος γεμάτο πράσινο, παλιά αρχοντικά και φινετσάτα spots! Απαραίτητες βόλτες: από τα Ανάβρυτα και την έπαυλη Συγγρού προς το Ζηρίνειο, το Άλσος και τον Σταθμό. Από εκεί στον πύργο Αποστολίδη, στο ρέμα της Πύρνας, στο σπίτι της Πηνελόπης Δέλτα προς το Δημαρχείο. 

Ανερχόμενη πιάτσα αποτελεί η «Πλάκα της Κηφισιάς», στον λόφο του Αγίου Δημητρίου.Στις οδούς Δροσίνη, Κυριάκου, Αγ. Θεοδώρων και Αγ. Δημητρίου μικρά ιδιαίτερα μαγαζιά ενισχύουν τη γραφικότητα του τοπίου, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια στα πλακόστρωτα στενάκια της Πλάκας όλο και πληθαίνουν!

Αν βρεθείς σε εκείνη την περιοχή κάποια καθημερινή (Δευτ-Παρ) το πρωί 11.00πμ μέχρι 16.00μμ, μη παραλείψεις να πάρεις τον καφέ σου από το Home Cafe, για να πάρεις άλλον έναν ακόμη δώρο!

 

Διομήδους Κυριακού 17 & Δροσίνη

Πλάκα Κηφισιάς, Κηφισιά 145 62

Τηλ: 21 5215 9711

https://www.facebook.com/home.cafe.kifissia/